Yalnız Mesajı Göster
Eski 31-10-2005, 05:12 PM
m.kidd kullanıcısının avatarı
m.kidd m.kidd Çevrimdışı
" Admin "

Giriş: Jul 2005
m.kidd İtibar düzeyini kapadı
Arrow Tigana Beşiktaş’ta

Futbol Takımımız’ın Teknik Direktörlüğü’ne getirilen Fransız teknik adam Jean Tigana, Başkanımız Yıldırım Demirören'in de katıldığı törende kendisini Siyah Beyazlı renklerimize bağlayan sözleşmeye imza attı.
BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Başkanımız Yıldırım Demirören, hem futbolculuğu hem de teknik adamlığında kendisini tüm Dünya'ya ispatlamış, iyi bir kariyeri olan Jean Tigana ile sezon sonu opsiyonlu 1,5 yıllık anlaşmaya vardıklarını belirterek, "İnşallah bu anlaşma hem Beşiktaş hem de Türk futbolu için hayırlı olur" dedi.

Demirören, Takımımız'ın eski Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'a teşekkür ederken "Ayrıca son 4 maçta hiçbir soru dahi sormadan Ekibimiz'e hizmet eden Sayın Mehmet Ekşi, Sayın Ulvi Güveneroğlu ve Sayın Zeki Önatlı'ya da teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Yıldırım Demirören, Mehmet Ekşi'nin Futbol Takımımız'ın İdari Menajerliği'ne getirildiğini de açıkladı.

Yeni Teknik Direktörümüz Jean Tigana ise Beşiktaşımız ile kontrat imzaladığı için çok mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi:

"BJK Nevzat Demir Tesisleri'nden çok etkilendim. Yarın sabah ilk antrenmanımıza çıkarak çalışmalarımıza başlayacağız. İlk işimiz sakat oyuncularımızı geri kazanmak konusu olacak. Ben buraya tek başıma gelmedim; 2 yardımcımla birlikte buradayım. Bunlardan biri eski bir atlet olan Jean Charles Trouabal. 100 metrede 4 kez Dünya birincisi olan ve Olympic Marsilya'da da fizik-kondisyon hocası olarak çalışmış bir arkadaşım. Guy Stephan ise diğer yardımcım. 1993'te Lyon takımında birlikte başlamıştık göreve. Kendisi ardından milli takımda, Bordeaux ve Lyon gibi takımlarda çalıştı. Son olarak da Senegal milli takımının seçici kurulunda yer alıyordu."

Jean Tigana’nın Kariyeri:

23 Haziran 1955 doğumlu Tigana, 1975-78 Toulon, 78-81 Lyon, 81-89 Bordeaux, 89-91’de de Marsilya'da forma giydi. Futbolculuk kariyerinin en başarılı dönemini Bordeaux'da geçirdi. 6 Fransa Şampiyonluğu, 2 Fransa Kupası sevincini yaşadı. 52 kez Fransa Milli Takımı'nın formasını giyen Jean Tigana, 1984 yılında Avrupa şampiyonluğu yaşadı.

Teknik Direktörlük kariyerine 1993’te başlayan Tigana, 1995’e kadar çalıştırdığı Lyon'u ligde ikinci yaptı. 1995-99 arası Monaco'da görev alan tecrübeli teknik adam, ikinci sezonunda takımı lig şampiyonu yaptı. Ayrıca UEFA Kupası'nda ve Şampiyonlar Ligi'nde Monaco ile yarı final oynadı. 2000'de İngiliz ekibi Fulham’ın başına geçen Tigana, takımını Premier Ligi'ne yükselterek çok büyük bir başarıya daha imza attı. 2002'de ise Fulham’ı FA Cup'ta 27 yıl sonra ilk kez yarı finale çıkardı. Takımı, 2002-03 sezonunda Intertoto'dan başlayıp UEFA Kupası'nda 3. tura kadar yükseldi.
imza

" Sevinmek İçin Sevmedik "

Yağmurlu bir günde görmüştüm seni.
Üstünde çubuklu formalar vardı
Bir anda vuruldum aşık oldum ben
Hayatın anlamı Siyah beyazdı...

Ölümle Yaşamı Ayıran çizgi
Siyahla beyazı ayıramaz ki...
Her yolun sonunda ölüm olsa da
Sevenleri kimse ayıramaz ki...

m.kidd kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Alıntı Yaparak Cevapla