| mesele bu kadar basit mi gerçekten hiç sanmıyorum. Sorunlara ırklar meselesi gibi bakarsan bakşa ırklar görürüsün üzülürsün hayatı ırklar değil yaşam mücadelesinin kendisi belirler. kendine bakmayı bilmeyen tanımayan toplumlar kahramanlık nidalarıyla hayatı nereye kadar götürür. dünyalılar bir dünya var ve siz onun içine etmek için ve onu yok etmek için elinizden gelini yapıyorsunuz. Peki sonuç büyük son insalık birbirini boğazlamak için fırsat kolluyo. Hristiyanlar müslümanları, müslümanlar onları, onlar diğerlerini diğerleri bizi biz ermenileri almanlar yahudileri angolsaksonlar kızılderilileri ve bütün dünyayı. Elimizde ne kaldı insalık adına bir bakın dünyaya birileri bir oyun oynuyoda ya biz figüranlar ha. Bu oyun anlamak yerine kısa yolu seçiyoz ve konuyu kapatıyoz. Eğer birileri ermenileri katletmişse bunu sorumlusu ben değilim sorumlu tutulamam. niye üzerime alınayım. belki yapılan yanlıştı her ülkenin tarihinde böyle şeyler var az çok. Sorun bundan sonrasını böyle olmaması. Benim köyünden insanlar öldürüldü. ama bu kaybolan milyon civarındaki ermenin kaybolmasına eş tutulmamalı. İşte bu toplumsal cinneti getirir. Bütün dünyadakilerde birbirini katketmek için bekler durur. yapılmak istenende bu değilmi yazık. |