Beşiktaş 1-1 Bolton Beşiktaş beraberlikle başladı
Beşiktaş 1-1 Bolton
Ailton'un golü Beşiktaş'a Bolton karşısında üç puanı getirmedi
Beşiktaş, UEFA Kupası H Grubu'ndaki ilk maçında İngiliz ekibi Bolton ile 1-1 berabere kaldı.
Rıza Çalımbay'ın istifasından sonra ilk sınavını UEFA Kupası'nda veren Beşiktaş, İnönü Stadı'nda Bolton Wanderers ile yenişemedi.
Özkaynak Düzeni Genel Koordinatörü Mehmet Ekşi yönetiminde sahaya çıkan siyah-beyazlı takım, henüz yedinci dakikada Ailton'un golüyle öne geçti.
Erken golün şaşkınlığını bir süre sonra üzerinden atan ve beraberlik için Beşiktaş kalesine gelmeye başlayan Bolton, istediğine Meksika Milli Takım tarihinin en golcü ismi Jared Borgetti ile ulaştı.
Senegalli Diouf'un sağdan ortasında, arka direkte topla boş pozisyonda buluşan Borgetti'nin şutunda meşin yuvarlak Cordoba'nın yanından ağlara gitti ve durum 1-1 oldu.
İkinci yarıda iki takım da gol yollarında etkili olamadı. Daha çok şutlarla kaleyi yoklayan iki ekibin çabası sonucu değiştirmedi ve maç 1-1 sona erdi.
Tümer Metin'in ilk yarıda sakatlanıp çıkmak zorunda kaldığı karşılaşma sonrasında Beşiktaş taraftarları yönetimi istifaya davet etti.
H Grubu'ndaki diğer maçta Rus takımı Zenit Petersburg Vitoria Guimaraes'i 2-1 yendi ve ilk karşılaşmalar sonunda liderliğe yerleşti.
--------------------------------------------------------------------------------
Beşiktaş: Cordoba; Adem Dursun, İbrahim Toraman (46' Gökhan Zan - 70' Mustafa Doğan), Tayfur (k), Çağdaş, Koray, Ahmed Hassan, İbrahim Akın, Kleberson, Tümer (36' İbrahim Üzülmez), Ailton
Bolton: Walker; Gardner, Jaidi, Ben Haim (k), Fernandes (59' Nolan), Faye, Nakata, O'Brien, Fadiga, Borgetti, Diouf
Goller: 7' Ailton, 29' Borgetti
Hakem: Ruud Bossen (Hollanda)
Stat: İnönü
--------------------------------------------------------------------------------
72', Ben Haim'in ceza sahası dışından ve yerden çektiği sert şutta top az farkla auta çıktı...
51', İbrahim Akın ceza sahası dışından sert bir şut çekti, Jaidi'ye çarpan top kornere gitti...
47', İbrahim Akın'ın ceza sahası dışından sol çaprazdan şutunda top üstten dışarı çıktı...
45'+3', Hollandalı hakem ilk yarının bitiş düdüğünü çaldı...
29', Senegalli Diouf sağdan ceza alanına kesti, uzak direkteki Meksikalı Borgetti sert bir şutla skoru eşitledi: 1-1...
20', Fadiga'nın ceza sahası dışından çektiği sert şutta Cordoba topu kornere çeldi...
17', Beşiktaş ceza sahası içinde Borgetti topu Nakata'ya indirdi, Koray son anda araya girerek tehlikeyi kornerle savuşturdu...
7', Ben Haim'in hatalı pasında topu kapan Tümer pasını bekletmeden Ailton'a aktardı, Brezilyalı ceza alanına girerken sert vurdu ve Beşiktaş'ı öne geçirdi: 1-0...
4', İbrahim Akın'ın pasıyla buluşan Kleberson soldan ceza alanına ortaladı, Ailton kafa vuruşunu istediği gibi yapamadı ve top auta gitti...
Bu vasat takım karşısında inönü'de alınan 1 puan gerçekten beni hayal kırıklığına uğrattı.hücumda kötüydük. İyi olan şey ise hava toplarında hiç açık vermememizdi " Sevinmek İçin Sevmedik " Yağmurlu bir günde görmüştüm seni.
Üstünde çubuklu formalar vardı
Bir anda vuruldum aşık oldum ben
Hayatın anlamı Siyah beyazdı...
Ölümle Yaşamı Ayıran çizgi
Siyahla beyazı ayıramaz ki...
Her yolun sonunda ölüm olsa da
Sevenleri kimse ayıramaz ki... |