| Memleket bi gün bi uçakta fransız, ingiliz, alman, rus, iranlı,
hollandalı ve türk laylaylom gidiyolarmış.neyse uçak rotasını takip ederek giderken ingilterenin
üstünden geçiyo.ingiliz şöyle bi aşşağıları süzüyo ve lafa giriyo:-arkadaşlar, burası benim memleketim ingiltere. bizim diyo,
biramız acaip meşhurdur, şahane biralar üretiriz, içmelere doyamazsınız.ingiltere bitiyo. uçak fransa'nın üstünden geçiyo ve fransızdalıyo:-burası da fransa. bizim kızlarımız meşhurdur, öpmelere kıyamazsıniz.derken almanya ya geliyo uçak. alman bi iç çekiyo.-hey gidi memleket diyo, biz diyo, bi arabalar üretiriz.
binmelere kıyamazsınız.sonra efenim geliyo hollanda'ya. hollandalı bakıyo şööyle
bi aşşaa: -burası da hollanda diyo.. ah o güzel evler diyo. bizim
evlerimiz meşhurdur.uçak sonra rusyaya geçiyo (nasıl bi rotaysa artık)-rus bakıyo aşşaa..bizim diyo kgb'miz meşhurdur. dünyada
sinek havalansa haberdardır.sonra irana dönüyo uçak. iranlı bakıyo şöyle bi göz süzerek:-abiler diyo. burası da iran bizim de halımız meşhurdur diyo.yumuşacıktır.geldik türkiye'ye. türk bakıyo aşşaa. düşün düşün.. nerden
başlasam ki (okadar çok meşhur şeyimiz var ki, en orjinalini
söölemeliyim diye) hah buldum diye düşünüyo ve başlıyo anlatmaya...- arkadaşlar diyo..burası türkiye.. bizim, diyo..delikanlımız
çok meşhurdur...öyle ki alır fransızın kızını, içer ingilizin birasını, atar almanın arabasına, götürür hollandalının evine, yatırır iranlının
halısına..çatır çatır s.ker.. kgb nin de bi s.kimden haberi olmaz O |