Yalnız Mesajı Göster
Eski 22-06-2008, 01:31 AM
El Muñeco kullanıcısının avatarı
El Muñeco El Muñeco Çevrimdışı
Yönetici

Giriş: Jun 2008
El Muñeco İtibar düzeyini kapadı
Ton Altından Uzanan Eller ..

Hayatın hep iyilerini görmeye alıştırmışız kendimizi , kimimiz kan görmeye dayanamaz , kimimiz ölümü düşünmez , benim gibiler ise hastanelere giremezler .. Ama öyle zamanlar gelir ki burun buruna kalırsınız ölümle ..

Alışverişe çıkar üst komşunuz Yasemin Teyze fakat elinde poşet yığılıverir apartman merdivenlerinde .. Mahallenizin sembolüdür belki Ferhat abiniz ama onu da tren biçer .. Hatırlanacaklar listeniz kabarıktır belki ama ne hatırlamak istersiniz ne de düşünmek ..

Ya gözünüzün önünde gelişirse bütün bu olanlar .. Canınız yanar ama ses edemessiniz , ukte kalır içinizde belki rüyalarınıza bile konu olacak kadar süslü bir yaşanmışlıktır ..

Fakat bazılarımız doğal karşılamak konusunda doktora yapmıştırlar .. Kaldırım taşından çenesini kaldıramayan birisinin hemen 2 adım ötesinde sonbahar için alışveriş yapmaktadır başkaları .. Yukarıdan bakar ve geçer gider ..

Hepsinin ötesinde başka canlılar için daha acımasız olmuşuzdur .. Karşıdan karşıya geçmek için var gücünü sergileyen orta halli bir kaplumbağayı ezmek ve ardına bakmamak sıradandır artık onlar için .. Futbol takımının kazandığı zaferi kutlamak için konvoy yapan gençlerin eğlencesi kedileri ezmek olabilir ..

Bütün bunlar yapılırken nedense bana dert olur hepsi .. Pek çok böyle belki önemsiz hatıralar vardır pekçoğumuzun , yaşantımızı sürdürürken kendimizi Afrika'nın vahşi doğasında düşünen insanların öldürme içgüdüleri mümkündür ..

Ne kedi kurtuldu ne kaplumbağa ama bugün martı çıkardım arabanın altından .. Anlatımı tarifsiz haz aldım kendimce .. 3 veteriner gezdim , ettikleri yeminler bir kenara kimi tedavi yapmadı kimi bakmak istemedi .. O bütün bunlara inat kanatlandı sonrasında ..

Ton altında kaldı belki bugün , taklalar attı , yolun orta şeridinde kaldı hatta başka arabalar bile umursamadı ama durdurduk onları bile ..

Kolay olmuş can alıp vermek artık , kimse düşünmez olmuş birgün kendisininde o tonların altında kalabileceğini .. Hayatın acı gerçeği ölüme karşı koymaktan bahsetmiyoruz burada , duyarlı olmaktan bahsediyoruz .. Sizde birgün karşıdan karşıya geçerken umarsız birileri tarafından harcanmadan , avucunuzun içine yardıma muhtaç bir can alın .. Belki son nefesini verirken belki tekrar yaşama tutunurken .. Siz o eli uzatın ki günün birinde tonlar altında kaldığınızda gram hafifliğinde yük hissedin ..
Alıntı Yaparak Cevapla