Yalnız Mesajı Göster
Eski 13-06-2008, 11:40 AM
ernesr kullanıcısının avatarı
ernesr ernesr Çevrimdışı
Müdavim

Giriş: May 2008
ernesr will become famous soon enoughernesr will become famous soon enough
ÖSS'de bu sorular kaçmaz!

MATEMATİK 1: Bu bölümde size ters gelen, soruları geçme becerisini göstermelisiniz.

MATEMATİK 2: Temel bilgileri tarayan sorulardan oluşur. Moralinizin iyiyse başarınız artacaktır.

TÜRKÇE: Yüzde 85’i okuduğunu anlamaya dayalıdır. Yanıt paragrafın içindedir. Dilbilgisi ortaokul bilgisiyle çözülebilir. Edebiyatta detay sayılacak bilgi istenmez.

TARİH: Sorudaki verilen bütünsel olarak değerlendirilmeli. Çözümde varsayım ya da olasılık kurulmamalı. Soru kökünün olumlu ya da olumsuz olduğu belirlenmeli.

COĞRAFYA: Bilgi ölçmeye yönelik sorulardır. Verilen bilgiler yorumlanarak sonuca gidilmeli. Grafik ya da tablolarda cevabın tabloda olduğu unutulmamalı.

FELSEFE: Soruları doğru yanıtlamak için verilenleri ve sizden ne istendiğini doğru anlamak yeterlidir.

FİZİK: Fizik sorularında sadece bilgi yeterli değil. Sorular dikkatli okunmalı. Uzun sorularda dikkat dağılmamalı.

KİMYA: Her soruda dikkat edilmesi gereken bir, iki ya da üç sözcük vardır. Grafikli sorularda grafiğe sayısal değerler verilerek anlaşılır hale getirilmelidir.

BİYOLOJİ: Canlıyı inceleyen bir bilim olduğu için sorulara herkes rahatça yorum yapabilir. Bu bölümde lise müfredatı dışına çıkılmıyor.

GEOMETRİ: Geometride veriler önemlidir. Kullanılmayacak bilgi verilmez. Yapacağınız işlemden önce işlemin sonuca yönelik olup olmadığına dikkat edin.

Allah herkesin gönlüne göre versin herkese başarılar diliyorum Ö.S.S 'de.Uzmanlara göre biraz dikkatli olursak sınavın üstesinden başarıyla gelebiliriz.Tek bir net fazla yapmamız bile 4 bin kişiyi geçmemiz anlamına geliyor.O yüzden soruları çözerken fazla acele etmeden ve soruları dikkatli okursak herşey yolunda gider.

Hadi kolay gelsin arkasokak sakinleri.....
imza

Seni dusunmek guzel sey, umitli sey..
Dunyanin en guzel sesinden, en guzel sarkiyi dinlemek gibi birsey..
Fakat artik umit yetmiyor bana
Ben artik sarki dinlemek degil,
Sarki soylemek istiyorum

Bu mesaj en son " 13-06-2008 " tarihinde saat 11:42 AM itibariyle ernesr tarafından düzenlenmiştir....
Alıntı Yaparak Cevapla