Yalnız Mesajı Göster
Eski 10-06-2008, 02:29 PM
viya kullanıcısının avatarı
viya viya Çevrimdışı
Yönetici

Giriş: May 2008
Blog Başlıkları: 5
viya İtibar düzeyini kapadı
Başarı Gökkuşağı / Elçin

Arkadaşlar bir süredir birkaç sorundan ötürü röportajlar aksamıştı ancak bundan sonra daha düzenli ve güzel bir şekilde devam edecek. Bu süreçte de ilk röportajımızı Gökkuşağı ile gerçekleştirdik. Açıkça itiraf etmeliyim ki onunla röportajı ben değil de bir başkası yapsaydı feci şekilde kıskanırdım... Yüreği insan sevgisiyle, bedeni de sağlam bir ruhla dolu olan biri ile bu röportajı gerçekleştirmek benim için başlı başına bir onur...
Senaryo yine aynıydı, yani neyseki şu msn teknolojisi var Açtık msnlerimizi ve başladık röportaja, iyi okumalar...

İsim , soy isim ve yaş ile başlayalım istersen...

Elçin Arslan, 16.

Doğum yerin?

Ankara.

Orada yaşıyorsun sanırım?

Evet doğduğumdan beri hiç ayrılmadım.

Seviyor musun Ankara’yı?

Aslında bazen nefret ettiğim oluyor ama yine de seviyorum. İnsanları çok sıcak bence.

Peki günlerini nasıl geçirirsin? Neler yaparsın?

Okul varken günümün yarısı okulda geçiyordu. Evde vakit geçirmeyi pek sevmediğimden genelde arkadaşlarımla dışardayım.Bir de pc başında oluyorumi yani özetle her günüm genelde birbirine benzer.

"Hayat Denilen Şey Bir İpin Ucunda.." bu senin cümlen. Hayata bakış açınla ilgili birşeyler yazar mısın?

Hayatın herkes için aynı şeyi ifade etmediğini düşünüyorum.. Çünkü bir insan ölümü göze almışken bir diğeri yaşam mücadelesi veriyor.. Çok kıymetli bir hediye bence bize yaşamımız.. Ve her yaşadığımız şey bize birşeyler katıyor, yeni deneyimler.. Genelde hayata hep pozitif bakmaya çalışırım.. Hayat güzeldir ama bakmasını bilirsen.

Kesinlikle... Bardağın dolu tarafından bakıldığında dolu şeyler görebiliyorsun sanırım, bir yorumumda dediğim gibi 23 yıldır geçtiğim sokaktan geçerken kafamı kaldırıp etrafa baktığımda daha evvel hiç farketmediğim güzel bir bina ve güzel bir ağaç gördüm ve huzurlandım, sanırım insan kendi hayatını değerlendirip kıymetlendirmeli...

Kesinlikle. Üstünkörü yaşamamalıyız. Eğer güzel birşeyler görmek istiyorsak, hayatımıza bir anlam katmak istiyorsak derinliklerde aramalıyız tüm bunları. Ayrıntıları önemsemeliyiz bence. Çünkü esas güzellikler ayrıntılarda, derinlerde.. Okyanusun dibi gibi.. Herkes ne kadar korkar aslında denizlerden. Ama mesela bir belgeselde izlediğimiz zaman hayran kalırız.. O yüzden bu tür şeylere önem veriyorum.

Evet, doğru bir bakış açıcı olduğunu düşünüyorum... Özetle; hayatı sevdiğini söyleyebilirim sanırım?

Evet çok seviyorum

Peki canını sıkan ne olur, neleri sevmezsin, ne yorar seni?

Birileriyle tartışmak ve kalplerini kırmak sahiden üzüyor beni.. Haklı veya haksız sonradan üzülüyorum.. Sevmediğim şeyler o kadar çok ki.. Anlayışsızlık mesela, hiç sevmem.. Öyle kolay kolay da pek birşeyden yorulmuyorum zihinsel olarak ama fiziksel olarak çok koşarsam yorulurum

İnsanlara çok saygılı ve ince yaklaşıyorsun diye düşünüyorum, gündelik hayatta sevilen biri olmalısın?

Çok teşekkürler.. Bana öyle geliyor. Ya öncelikle hani birileri beni sevsin diye birşeyler yapmıyorum. İnsanlar beni sevsin veya sevmesin ben onları seviyorum.. Genelde de çok doğal olduğum için seviliyorum. Tabi cadı gözüyle bakanlarda var bana ama napalım belki de cadıyımdır sahiden

Peki keşkelerin var mı? Pişmanlıkların ya da?

Keşkelerim var tabi ki.. Mesela dedem öldüğü zaman onun yanına gitme şansım olsaydı keşke.. Yani bir pişmanlık manasında değil bir istek manasında bir keşke. Son kez görebilseydim diyorum hep. Ama yaptığım bir hatadan dolayı keşke demiyorum. Çünkü bana birşeyler kazandırıyor tüm hatalarım. Pişmanlıklarım ise bazen insanları haksız yere kırdığımda oluyor..

Peki gelecek? Planların var mı, ne yapmak ve nerede olmak istiyorsun?

Hayatta en önemsediğim konu geleceğim.. En büyük planım Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni kazanıp gazeteci olmak ve oraya yerleşmek. Daha sonra da İzmir'de çalışmak istiyorum. Hiç gitmedim ama oraya karşı inanılmaz bir sempatim var..

Gazetede ne yapmak istiyorsun, muhabir, yazar?

Köşe yazarı olmak istiyorum. Sadece bana ait bir yer olsun ve siyaset konulu veya ne bileyim birilerini eleştirme konulu birşeyler de yazmak istemiyorum.. Soyut şeylerle ilgili yazılarım olsun istiyorum. Mesela ilk yazımda ilk aşkımı anlatabilirim.

Peki müzik tarzın? Neler dinlersin?

Arabesk hariç dinliyorum hepsini. Ama daha çok Rock ve Slow ağırlıklı.. Yani bana daha yakın geliyor. Emre Aydın çok dinliyordum bir aralar ama sonra farkettim ki bunalım oluyorum. Fazla dinlememeye çalışıyorum onu. Ama en sevdiğim grup HIM.

Televizyon ile aran nasıl, var mı özellikle izlediğin şeyler?

Hastası olduğum şeyler var. Avrupa Yakası mesela. Şu sıralar da South Park'a takmış durumdayım. Gecenin bir vaktinde oturup onu izliyoruz ablamla.. Bir de güzel filmler olursa izliyorum. O kadar.

Peki, nickini çok beğenen biriyim ben, hem çok sade ve hem de çok şey barındıyor o sadelikte. Senin için ne ifade ediyor Gökkuşağı?

Siteye ilk girdiğim zaman çok düşünmüştüm. Sonra tüm renkleri barındırdığı için ve göründüğü zaman her insanın yüzünde bir gülümseme yaratabildiği için bunu seçtim. Hem herkes biliyor neyi ifade ettiğini hemde çok hoş bence..

Site ile nasıl tanıştın peki?

Ablam sayesinde. Korkunç Resimler bölümü sayesinde üye oldum.. İyi ki de olmuşum.. Önceleri beklemezdim bir sürü arkadaşım olsun ama çok güzel insanlar tanıdım Arkasokak'ta.

Ablan sayesinde mi? Nasıl yani açıklar mısın biraz?

Ablamla arkadaşı konuşurken siteyi söylemiş resimlere bakması için. Oda bakmış v.s sonra site sardı sanırım onu da, o bakarken benim de dikkatimi çekti ve üye oldum..

Siteyi çok sevdiğini düşünüyorum?

Evet seviyorum. Evde mesela bu annemle aramızda bir diyalog haline geldi herkes alıştı Arkasokak'a. Anneme mesela, bilgisayarda işim var diyorum Arkasokak'ta mı diyor. Eğer pc başındaysam mutlaka siteye de giriyorum çünkü.. Bazen geveze kutuda konuşurken gülme krizlerine girdiğim oluyor.. Veya yorumları okurken mutlu oluyorum.. Site çok güzel.. Sitedekiler çok güzel.

Peki var mı kendine yakın hissettiğin üyeler?

Sen varsın, nick olarak sayayım isimleri bilmeyenler var. Viya, greenpain ve horrorpheliac.. En yakın bu üçlü.

Son olarak var mı siteye söylemek istediğin birşeyler?

Öncelikle herkese teşekkür ediyorum. İyi kötü birşeyler kattıkları için. Yeni bir renk gibi site bazen. Çünkü bu insanları eğer Arkasokak olmasaydı tanıma ihtimalim yoktu.. Sana da teşekkür ederim.. Harika bir sohbetti.. Sağol

Sen sağol, röportaj aslına bakarsan bir "iş"tir ama bunun adı keyifti, sağol samimi cevapların için, sohbetin için.[/

Ve böyle bitirdik röportajımızı, huzurlarınız da bir kez daha teşekkür ediyorum Elçin'e, onunla bu sohbeti yapmış olmak güzel... Kendisine sormam gereken ama atladığım ve merak ettiğiniz şeyler varsa yine bu konu üzerinden sormanız mümkün...

Saygılarımla...
viya kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Alıntı Yaparak Cevapla