08-06-2008, 08:32 PM
|
| Banned | | Giriş: Apr 2008 Konum: istanbul
| |
Alıntı:
Frottce tarafından gönderildi
Bu lafa birkaç kelam etmek istiyorum. Herkes bu lafı Nietzsche ateist olduğu için, işte Tanrı'yı yalanlamak için vs. söylediğini sanır. Her ateistim diye ortada gezen de bu lafa hayrandır.
Evet, doğru Nietzsche bir ateisttir ama sanıldığı gibi değil. Yukarıda da okursunuz, Nietzsche teoloji okumuştur. Bu da dinle gayet içli dışlı olduğunu ve ortalıkta dolaşan hee biz ateistiz diyen tiplerden farkını ortaya koyar.
Şahsi olarak dünyaya Nietzsche'den başka ateist geldiğini düşünmüyorum. Belki bilmediğim bir ya da iki kişi daha vardır, ama bir elin parmaklarını asla geçmez. Bunun nedenini de şöyle açıklayabilirim. Kendi düşüncem değil bu tamamen din derslerine bağlı olarak konuşuyorum. İnsanın ateist olabilmesi için Tanrı'yı öldürebilmesi gerekir. Nitekim Nietzsche bunu yapmıştır. (God is dead) Fakat Tanrı'yı öldürebilmek sanıldığı kadar da kolay değildir. Tanrı öldü diyerek Tanrı ölmez. Ateist olabilmek ve Tanrı'yı öldürebilmek için öncelikle ahlak kavramını reddetmek gerekir. Kendi ahlakınızı yaratmanız ve toplumda yer eden bütün ahlak kavramlarını, kurallarını reddetmeniz gerekir. Ahlakı reddetmeden ateist olduğunu söyleyenler, gençlik ateizmine kapılmışlardır. (Özentilik kısaca...) Nietzsche ahlakı reddetmeyi başarmış, bilinen tek insandır. Bu nedenle gelmiş geçmiş tek ateisttir! Nice zamandır bunun hakkında konuşmak istiyordum, fırsat oldu güzel oldu  ben bu sözü sadece seviyorum.. yukarıda da söylemiştim Nietzsche insanların sonsuz düşünebilme yeteneğine sahip olduğunun en büyük kanıtıdır.. Ateistlik konusunda son derece haklısın ben Tanrıya inanmıyorum diyince ateist olunmaz.. büyük sorumluluk gerekir ve herkesin Tanrı böyle yaratmış dediği şeyleri değiştirmek gerekir düzeni yeniden kurmak gerekir yani.. sana katılıyorum eda 
Bu mesaj en son " 08-06-2008 " tarihinde saat 08:33 PM itibariyle sEzzİnn tarafından düzenlenmiştir....
|