01-06-2008, 01:07 PM
|
 | Yönetici | | Giriş: May 2008 Konum: Bandırma
| |
Alıntı:
Frottce tarafından gönderildi
Katılıyorum aslında. Gerçekten toplum olarak hiçbir bilgimiz yok ne Kyoto hakkında ne küresel ısınma hakkında. Herkesin ağzında bir küresel ısınma lafıdır gidiyor ama işin doğrusu nedir ne değildir?
Doğrusu ben de geçen yıl sunum hazırlamak zorunda kalmasaydım küresel ısınmanın ne olduğuna dair bir fikrim bile olmayacaktı. Araştırırken baktık Kyoto diye bir mevzu varmış, ilk böyle duydum ben bunu.
Her şeyde biraz geç kalıyoruz ya, sanırım bunda da geciktik biraz. Amerika her ne kadar Kyoto'ya karşı çıksa da, bolca seminer vs. düzenlendiğini biliyorum küresel ısınma konusunda.
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya itiyorlar bizi burada. Önce küresel ısınma konusunda insanlar bilinçlendirilmeli bence de...
Kesinlikle katılıyorum, geçen hafta yaşadığım şehirde soğuk bir gün yaşadık ve tir tir titredik, babam bana "oğlum küresel ısındık diyorlar ama hava soğuk, nasıl yani? Kasırga fırtına yaşanıyor avrupa ülkelerinde, ısınmamış mıydık" dedi. Babamın bu bilgisiz yorumu yerelden çıkıp, ülkemiz insanlarının da muhattabı olduğu bir soruna çok benziyordu, fazlasıyla benziyordu sanki.
Nitekim küresel ısınma hakkında herkesin kesin bir doğrulukla bilgi sahibi olduğu düşüncesine katılmıyorum, hal böyleyken bu anlaşma hakkında da yeterince bilgi sahibi olmadığımız gerçek ve yeterince bilmediğimiz bir anlaşmayı imzalıyor, destekliyor ya da mındarlıyoruz, bu böyle olmamalı... |