01-06-2008, 01:00 PM
|
 | Editör | | Giriş: Apr 2008 Konum: İstanbul
| |
Alıntı:
viya tarafından gönderildi
Küresel ısınma konunun ana başlığı olsa da dünyamıza verdiğimiz zararları tek bir başlık altına toplamayı doğru bulmuyorum, küresel ısınma dediğimiz şey dünyaya verdiğimiz zararların güçlü ve bilindik olanı, yani zararımız bunun sınırla değil...
Bu açıdan bakarsak ciddi anlamda önlem alınması gerekiyor ama başlangıç olarak verilen bu karar doğru mu, yani ilk adım bu mu olmalı tartışılır. Çünkü yeterli derecede bilgilendirme yapılmadı, gaz sera işleri vs, o kadar.. Yani nasıl bir anlaşmadır, amaçlar nelerdir neler yapılması planlanmaktadır ve kararlar kimler tarafından verilecek ve kimler tarafından güncellenektir? Bu tür soruları çoğumuzun bilmediği kanısındayım, dolayısıyla direk olarak doğru karar demek için sanırım biraz erken... Tabi benimki basit bir paranoya da olabilir 
Yine de bir açıdan; dünyayı insanoğlu bu hale getirdiyse bu halden çıkarmayı da bilecek ve bu uğurda atılmış her adım güzel bir adımdır, hayırlısı... Katılıyorum aslında. Gerçekten toplum olarak hiçbir bilgimiz yok ne Kyoto hakkında ne küresel ısınma hakkında. Herkesin ağzında bir küresel ısınma lafıdır gidiyor ama işin doğrusu nedir ne değildir?
Doğrusu ben de geçen yıl sunum hazırlamak zorunda kalmasaydım küresel ısınmanın ne olduğuna dair bir fikrim bile olmayacaktı. Araştırırken baktık Kyoto diye bir mevzu varmış, ilk böyle duydum ben bunu.
Her şeyde biraz geç kalıyoruz ya, sanırım bunda da geciktik biraz. Amerika her ne kadar Kyoto'ya karşı çıksa da, bolca seminer vs. düzenlendiğini biliyorum küresel ısınma konusunda.
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya itiyorlar bizi burada. Önce küresel ısınma konusunda insanlar bilinçlendirilmeli bence de... |