06-05-2008, 11:35 PM
|
 | Arkasokaklı | | Giriş: Apr 2008 Konum: Nowhere...
| |
Alıntı:
sardunya tarafından gönderildi
ben oyumu özgürlükten yana kullanıyorum... eşitlik bence sadece nafile çaba! hiçbir zaman canlılar tam eşitliğe sahip olamayacaklar. çünkü eşittir diyebilmen için kıyasladığın ya da üzerinde işlem yaptığın materyallerin benzer köklerden gelmiş ve aynı şartlar altında yetiştirilmiş olması gerekir... yani bu durumda ancak ve ancak aynı zamanda aynı aileye doğmuş , aynı sevgiyle ve aynı ilgiyle beslenmiş kimseler için eşittir ya da değildir diyebiliriz. sende 5 bende 3var bana 1 ver eşit olalım diye bir şey kabul edilemez ve yanlış. hayat seçimlerden ibarettir ve bu seçimler standartlarını belirler... yani insan hayatı ve yaşam standartları hilesiz, özgür seçimlere bağlıdır. eşitlik sadece yanlış seçim yapanların kendini avutma yöntemidir bence... zaten dikkat ederseniz başarı için çaba sarfetmiş kimse eşitlikten bahsetmez 
Eşitlik tanımlarda öne çıkan; insanların tüm değerler, beceriler ve koşullar açısından eşit oldukları değil, kendilerine sadece insan oldukları için aynı hakların tanınmasıdır. Aynı koşulda olanlara aynı muamele yapılmasıdır. Farklı durumda olanlara, yani eşit olmayanlara, farklı kurallar uygulanması, yani “eşit olmayanların eşitliği eşitlik ilkesine aykırılık oluşturmaz.” İnsanın doğuştan getirdiği doğal eşitsizliklerin, toplumsal eşitsizliklere yol açmaması için hukuk oluşmuş ve fırsat eşitliği yaratılmıştır. Sen duyduklarına inanıyorsun.
Söylenmeyene inan, çünkü insanın sessizliği,
sözcüklerinden daha yakındır gerçeğe.
Bu mesaj en son " 06-05-2008 " tarihinde saat 11:35 PM itibariyle Frottce tarafından düzenlenmiştir....
|