Yalnız Mesajı Göster
Eski 21-03-2008, 04:45 AM
viya
Misafir

Şeytanın Avukatını ben de bugün izledim, TNT'ye minnettarım
Az evvel başka bir konuda nedenlerini açıkladım, yine yazayım; inanıyorum ki bundan çok uzun yıllar sonra bile geçerli ve güncel olacak sözlerin geçtiği bir filmdi. Bir yazı, bir resim, bir kitap yüzyıl sonra bir anlam ifade ediyorsa vardır, örneğin Dostoyevski'nin Öteki'si ya da Suç ve Ceza'sı günümüze ışık tutabiliyor, günümüzde yazarı hayatta değilken ve kitap çok eskimişken bile... Şeytanın Avukatı 22. yüzyıla bile ışık tutar.
Asla Yalnız Ölme filmini asla unutmayacağım. Bunun çok da mantıklı açıklamaları yok, filmin odağı o kötü adam son derece acımasız bir adamdı, bir nevi katildi. Lakin filmin bir sahnesinde bir kadın ona "Sen lanet olası bir azizsin" demişti, lanet olası, aziz. Evet öyleydi, lanet olası kötü bir adamdı ama bir azizdi aynı zamanda. Niye bu kadar etkiledi bilmem ama bir dönem hevesim oydu, yani kötü olmak değil tabi, kötü olduğumda bile aziz kalmak....
Ve Ağır Roman.. Bu filmin aklımda yer tutuş nedenleri oldukça basit ama anlatamam. Yine de; Altıoklar'ın yazmış olduğu sözlerden tutun da, Bayulgen'in oyunculuk gösterisine kadar her karesi ve her ayrıntısı müthiş bir filmdi.
Cesur Yürek... Çünkü nickimden anlaşılacağı üzere özgürlük düşkünüyüm, en çok önemsediğim değerlerin başında özgürlük gelir benim, özgürlüğüm için birçok şey feda ederim, ettim, edeceğim. O filmde özgürlüğün en hiddetli savunuluşunun hikayesiydi, tabi benim açımdan bu böyle...
Sonra devam ederim
Alıntı Yaparak Cevapla