Yalnız Mesajı Göster
Eski 20-03-2008, 04:41 AM
viya
Misafir

Açıkçası malum ve bildiğin gerekçelerden ötürü yazına istediğim yorumu burada yapmam mümkün değil, etliye sütlüye dokunmadan yüzeysel bir yorumla zamanını çalacağım için üzgün olduğumu bilmeni isterim...
Tabi teşekkür ederim; şu güzel yazı için sana...
Sen babanla anlaşamıyorken, anlaşamadığın o dört duvarın dışındaki insanlarla uzlaşman elbette ki güç, ve bildiğin gibi bu senin hatan da değil. Atatürk örneğin ile birlikte, din de örnek olarak söylenebilir... Yüzyıllar boyunca insanlar hiçbir konuda uzlaşamadı bence, hepimizin siyah ya da hepimizin beyaz dediği hiçbir şeyin olmadığını düşünüyorum.
Geçen babam anlattı parmak izlerimiz ayrıymış, yani yeryüzünde düşünki kaç insan yaşıyor ve hepsinin parmak izi diğerinden farklı. İlginç... Düşünce anlamında da bu böyle...
Gerisi fikir ayrılıkları/Başkalasan ve sürekli değişen bir insanlık...
Gerçi benim ilgi alanıma fikir ayrılıkları/uzlaşamamalardan ziyade anlaşmazlıkların sonuçları giriyor. Beni rahatsız eden durum bu. Son 3500 yılın 100 senesi savaşsız geçmiş. 20. yüzyılı düşünüyorum, 2 büyük dünya savaşı ve birkaç "münferit müdahele" sığdırabildik 20. yüzyıla. Bu insanlığın ayıbıdır bence....
Konuya geri dönelim, 40 sene bir yana, inanıyorum ki torunum bu tür konuları konuşacak... Ve sistemi eleştirecek...
Yönetime ideoloji yerleşirse işler arapsaçına dönüyor, ideoloji olmadan da yönetici olunamıyor, bu karmaşada da sistem tekliyor. (şahsi görüş)
Yazınla yorumumun bağlantı noktası olmayabilir Fakat beni tanıyanlar bilirler ki bu tarz üsluplarım pek yoktur... Bu da benim içimi rahatlatışım olsun
Eline sağlık...

Bu mesaj en son " 20-03-2008 " tarihinde saat 04:45 AM itibariyle viya tarafından düzenlenmiştir....
Alıntı Yaparak Cevapla