öncelikle nexsusun mesajını yanlış anlayıp geçiçi olarak mesajını silip ban attığım için özür dilerim. Ama rektörler konusunda utanıyorum yazmışsın izninle bir 2 açıklama yapmak istiyorum. Üniversitelerdeki eğitim durumu maalesef rektörlerden kaynaklanmıyor gene
hükümetlerin uyguladıkları eğitim politikalarından kaynaklanıyor. Nitekimki 80 yılına kada üniversitelerin 1.görevi bilgi üretmekken 80 sonrası eğitim vermek olarak değiştirilmiştir. Ve maalesef bazı üst kademe prof doçent gibi ünvan alımlarındada gene siyasi çıkarlar rol oynamaktadır. Ve son dönemde bu iyice artmıştır. Eğer türbanla alakalı eğitim kötüyse buna en başta karşı çıkan odtünün 500 deki 2 türk ünivesritesinden biri olması şaşırtıcı olmalı. Ve gene şu ana kadar gelinen süreçte forumuzdada yer alan
http://www.arkasokak.net/mustafa-kem...imi-konusmasi/ konuyu okumanı tavsiye ederim neden kılık kıyafet devrimi yapılmış belki birşeyleri hatırlatır.
Ayrıca tarih bilmeden tarih hakkında yorum yapmanız gerçekten yanlış. Zamanında neden yağ kuyruğu ve benzerii sıkıntıların çekildiğini yanlış biliyorsunuz. KKTC de vatandaşlarımız katlediliyorken ani operasyonlar
kimseden izin alınmadan çıkarma yapılmış bunun sonucunda bize uygulanan ambargolardan ve benzeri nedenlerden dolayı bu sıkıntılar yaşanmıştır. Ve gene iktidara gelen partiler yapmaları gereken zamları yapmayıp devleti borçlandırmışlardır. Kendilerini halka şirin göstermişlerdir. Nitekimki ondan sonra iktidara gelen Sosyalist partiler zam yapmak zorunda kalmıştır. Ama hiçbirzaman neden niçin sorgulaması yapmadığımız için olanları sadece önyüzünden seyrettiğimiz için bunuda böle algılıyoruz.
Nitekimki şu anda neden hiçbiriniz sorgulamıyorsunuz.
Neden bu ülkede bu kadar insan kömür yardımı alacak kadar fakir durumda?
Şu anda çıkacak yeni yasayla emekli olacaklar yüzde 25 daha az maaş alıcak neden bunu sorgulamıyoruz?
Neden meydanlara çıkıp sosyal bir vatandaş olarak hakkımızı aramıyoruz?
Devletin görevi kömür yardımımı yapmak yoksa vatandaşların refah seviyesimi yükseltmek?
Ülkenin yakın tarihini öğrenmek istiyran Abdi İpekçi hakkında sitede tanıtımı yaptığım kitabı okuyabilirsin. Ve yine şu anda okuduğum şerif mardinin din ve ideoloji kitabınıda okumanı tavsiye ederim. Dinin kullanılarak nasıl oy toplandığı ve sosyal etki yaptığını algılayabilirsin....
Neden üniversitelere maddi yardım az yapılmaktadır. (Şu anda okuduğım istanbul tıp fakültesindeki kırık dökük 40 yıllık mikroskoplar öğrencilerden alınan harç paralarıyla yenilneiyor. Ve birçok alet 40 yıllık....)