boğazıma düğümlendi..konuşmam gerek...sen bihaber olsan da şimdi fırlayasım var kapıdan yağmurun yıkadığı yerlere değil inadına çamur olan yerlere basa basa deli deli koşmak için sokakta sana doğru!!
tutan yok mu?olmaz mı hiç..Şimdi hiç bir şey söylemeden saatlerce bakasım var suratına!!Bir bakışla çarpmak var elime verdiğin sevdayı!Bakamam mı?Görmek istediğim de pek söylenemez ya seni neyse..o çok sevdiğim saçlarının kokusunu duymadan yaklaşıp yanına soran gözlerle süzmek var dudaklarını!!şimdi..
Neden diye soramadım bile...gitmek isteyen o ise sadece veda nasıl edilir ki bir sevgiliye?Bu kadar mı yavan kalır sabahlarına boncuk boncuk çiğ düşen uykunun rüyasında yaklaştığımda bile mutlu olduğum adamın adı!? Bu kadar mı acıtır bir damlacık yağmur insanı..Koca bir belirsizlik,şaşırıp kalmışlık,çaresiz suskunluk,yüreksizlik,anlamsızlık,mantıksızlık,sah telik,kırgınlık,üzgünlük,dargınlık..Daha nereye kadar uzayıp gider bu tükenmişlik?
Neden diye soramadım bile...Şimdi o dişimden tırnağımdan artırdığım bilet paralarıyla eskittiğim istasyonlara ne diyeceksin sevgili!Onlar sorarsa "hani seviyordun?" diye ne diyeceksin sevgili!!Olmayan ne?Ben soramadım sevgili...
Yağmur..İzin ver bana bu gece ne olur.Ne olur O'nu düşürme pencereme.Ne olur sen olsun ıslatma yüreğimi...Beraber dinlerdik seni..Berber çizerdik yamukcana bir kalp..Beraber severdik seni..O yok Yağmur,üzgünüm artık sevemem seni..O yüzden ne olur git başka pencereye yağ bir süre.Unutmam gerek O'nu..
Körfezin en temiz yerini bulduğumuz vakit ne sevinmiştik be Sevgili!!Sen ki çok severdin her şeye rağmen körfezi..Ve sen ki..Beni ilk sevdiğini söylediğin yerin körfez olduğu neyi değiştirir ki...
Ne olursa olsun inanmak çok güç geliyor..Gittiğine,olmuyor dediğine.
Hem tek taraflı veda seninkisi.. |