Şey ile Obje Ayrımı Birşeyin kendisini bilmek onu oluşturan tüm ögeleri bilmektir.Obje,ondan edindğimiz bilgiyi veren şeydir.şeyin kendisi dediğimizde ondan edindğimiz bilgiyi bilebiliriz,şeyin kendisinin bilemeyiz.
Deney araçları deneyin kendisini bozar.Bizim deney sonucu elde ettiğimiz bilgi bozulmuş bilgidir.Şeyin kendisi varolduğunu kabul ettiğimiz şeydir.KANT''Şeyin kendisinin varolduuğunu kanıtlayamam ama inanırım.Çünkü bazı görüntüler görürüm ve o görüntüler birşeylerden gelir.hayal görmediğime göre buna inanırım.''der.
Bilgi araçları hassaslaştıkça aynı olan şeyde farklı objeler görülür.Şeyin kendisini oluşturan bütün parçaları bilmek şeyin kendisinin bölünmeyecek kadar en küçük parçalarını bilmektir.Ama en küçük parçanın var olup olmadığını bilemeyeceğimiz için şeyin kendisini de bilemeyiz..
Bilgi araçlarımız hassalaştıkça aynı olan şeyde farklı objeler görürüz.Bu da bugün elde ettiğimiz bilginin yarın gelişen,hassaslaşan başka bir araçla değişibileceğini gösterir.Yani şeyin ne olduğunu asla bilemeyiz,bilsek bile bildğimizden emin olamayız..Şeyden elde ettiğimiz bilgilerin zamanla artması bilginin artmasına ve her defasında şeyin kendisiene yaklaşmamıza yardımcı olur. sınav sorumuzdu cevabı yazarken kendimle çelişkiye düşmüştüm bildiğimden emin olamamıştım..meraklılarıyla paylaşmak istedimm bakıyorum aynaya her gece
içim rahat biraz yorgunum sadece
hayatıma giren herkese yaşanmış herşeye...
teşekürler..büyüyorum sizinle keçileri kaçırmış burda birileri [dinotella ]
Bu mesaj en son " 18-09-2008 " tarihinde saat 10:55 PM itibariyle Frottce tarafından düzenlenmiştir....
|