| Bunun üstine bir fıkra vardır bilir misiniz?
Bir gün muhaberiler amerika başkanına sorarlar, "Ülkenizin yoksulluk sınırı nedir?" diye, o da der ki; "Ülkemizin yoksulluk sınırı 1500 dolar, bizim en düşük maaşımız 2000 dolar, ihtiyaçları olan 1500den sonra geriye kalan 500 doları nereye harcadıklarını bilmiyorum.", aynı soruyu ingilterede sorarlar, adam der ki "Bizim ülkemizin yoksulluk sınıfı 300 paund, en düşük maaşımız 650 paund, ihtiyaçları olan 300 parunddan geiye kalan 350yi ne yapıyorlar bilmiyorum.", aynı soruyu türkiyede sorarlar, cevap vereni biliyosunuz zaten isme gerek yok, der ki;"bizim ülkemizde yoksulluk sınırı 800 ytl, bizim asgari maaşımız 500 ytl, bizim verdiğimiz 500 ytl'den sonra geriye lazım olan 300 ytlyi nereden buluyorlar bilmiyorum."
Sayılar tamamen sallama ama durumu anlatmaya yeterli sanırım. "Gerçek mi?" "Gerçek mi?" Şimdiye kadar duyduğum en deli, en yürek titreten, en gönül karıştıran kahkasını koyuverdi Şeytan. "Ey insanoğlu sen, her akşam şu dua ile yat en iyisi 'Yar bana bir rüya', ve her sabah yine aynı dua ile uyan" FELEK SANA "HAYAT" DİYE EKŞİ BİR LİMON UZATTIYSA, SEN ÜSTÜNE TEKİLA VE TUZ İSTE... |