17-01-2007, 12:07 AM
|
 | Arkasokaklı | | Giriş: Jan 2006 Konum: Ebenin yanı!
| |
Alıntı:
mc_sword tarafından gönderildi
6000 kişi doğrudan istihdam edilir...1000 kişide dolaylı yoldan isthidam edilir... etti 7000..İzmir Universiade Yaz Oyunlarına gelen sporcu sayısı 8000.(seyirciler hariç)...
her yıl kar yağdığında köylerinin yolu kapanan Erzurum ili değil mi?
973 köyümüzün 951’inde yeterli içme suyu bulunmakta olup, içmesuyu yetersiz olan köy sayımız ise 22’dir.
bu sayısal veriyi ise Erzurum belediyesinin resmi internet sitesinden aldım...
ama yinede ilk mesajımda biraz ağır konuştuğum için kusura bakma...ama bunları da göz ardı edemiyorum Aynen senin de dediğin gibi her yıl kar yağdığında köylerinin yolu kapanan Erzurum evet. Ama İstanbul'dan farklı... Burda azıcık kar yağıyo hobaa 1 hafta kar tatili. Çünkü hazırlıklı değil şehir. Erzurumda böyle bir sorun yok (merkezde yok). Çocukken hatırlıyorum belime kadar kar yağdı bi gün tatil oldu sora yolları açtılar biz okula gittik. Neyse, köylerin yolunun kapanması, şehir merkezindeki kayak olimpiyatı yapılmasına engel olşturmazki. Aksine köy yolu kapanıosa çok kar yağıodur, buda iyi bi organizasyonla yarışların yapılmasına elverişli olduğunu gösterir. (Merkezde yol kapanması olayı İstanbuldan daha az)
957 köyden 22 köye su ulaştırmada aksaklıklar oluosa şehir su sıkıntısı çekiyor denemez.
Alıntı:
insanlar köylerde toplu taşıma aracı niyetine atlara bağlanmış kızakları kullanmıyorlar mı hala? Gayet alakasız. Bu kışın karla yolları kapanan bi çok bölgede, bi çok köyde olur. İnsanlar da kolaylık olsun diye kızak kullanırlar. Siz köylerdeki imkansızlıklarla ilgili yada düzenlenen yardım kampanyalarıyla ilgili istediğiniz kadar bilgi getirin. İstanbul'un gecekondu mahallelerinde, aç susuz yaşayan o kadar insan var. Ama bu bir taraftan da Taksim'de Kadıköy'de Ortaköy'de Etiler'de insanların eğlenmeyeceği anlamına mı gelir? bkz. Kasımpaşa-İstiklal örneği. Her ilde de yardıma muhtaç insanlar var. En büyük şehrimizde ramazanda her ilçede bikaç yere iftar çadırı kuruluyor. Ne alaka? Köydeki imkansızlıklar şehrin merkezini ve dünyanın olimpiyatlardan sora en büyük organizasyonunu etkilemez.
Alıntı:
yetmiyor işte yetmiyor.... ilk mesajımdaki ağır sözler nedeniylede özür dilerim 2011 de yetip yetmediği belli olur. Sözlerinizin ağırlığından değil yanlışlığından cevap verdim.
Sonuç olarak bu işten anlayan adamlar araştırmışlar, belli kıstaslara uygun gördüklerini seçmişler. Ben de orda doğup uzun yıllar orda yaşadım ve az çok biliyorum durumu. Keşke ben sizin yorumunuza cevap verdikten sora değil de yorumunuzu yazmadan belediye sitesine girseydiniz. Kulaktan dolma bilgilere değil gerçek bilgiye dayanarak yazardınız.
Saygılar...
Bu mesaj en son " 17-01-2007 " tarihinde saat 12:24 AM itibariyle Catalyurek tarafından düzenlenmiştir....
|