17-01-2007, 12:38 AM
|
 | Arkasokaklı | | Giriş: Jan 2006 Konum: Ebenin yanı!
| |
Alıntı:
vollqan tarafından gönderildi
4 yıl sonra yapılacak organizasyonda herşeyin şimdiden hazır oldugunu savunan bir dil kullanıyorsun K.A.K ben pek anlam veremedim ... Projeler sunulmuştur ortaya onlara göre yorumlar , seçimler yapılmıştır ... Herşeyin 4 4 lük oldugunu da savunamassın bence ... Şayet Erzurum'da oturuyor ve Palandöken için büyüyen bir turzim merkezi yorumunu yapıyorsanız 4 otelle sınırlamamalısınız imkanları diye düşünüyorum ... Öncelikle hepimize hayırlı olsun ... Ancak yinede çok ses getirecek bir organizasyon olacagını pek tahmin etmiyorum ... Erzurum için güzel düşüncelerim var gelecekte kış turizmini sırtlayacagını umuyorum ancak büyük atılımlarla gerçekleşecektir bunlardan birisi de bu olimpiyat meselesi ... saygılar ... Herşeyin şimdiden hazır olduğunu söylemedim. 4 seneye kadar hazır olacak alt yapıya sahip, bunu anlatmaya çalıştım. Herşey 4 4 lük diye bişi de demedim. Dediğim gibi Uludağ'daki gibi çok büyük bi tesisleşme yok. Ama 10 yıllardır Uludağ büyük bi kayak merkezi. Palandöken belki 10-15 senedir büyümeye başladı.
4 otel meselesini anlamamışsınız. Sadece kayak merkezinde 4 otel var. Şehir merkezi 5 dk. uzaklıkta ve biçok büyük otel orda da mevcut. 6000 kapasitenin yeteceği öngörülmüş (tahmin edilmiş) ve Palandöken seçilmiş. Erzurum'da oturup oturmamam da imkanları genişletmem açısından pek bişi değiştirmez. Öyle olsaydı İstanbullular senelerdir başlarına bela olan trafiği çözerlerdi. Çöz"meli"ler çünkü. Erzurum halkı yardım toplayıp otel mi yapacak? Önce yatırım lazım. Bursa sanayi şehri, zaten çok gelişmiş, yatırım yaparsan çok kar getirir. Palandöken için aynı şey söylenemez. O yüzden böyle olimpiyatları bekleriz ancak, en azından şimdilik öyle görünüyor.
aslında şu şehirdeki "1 milyon insanın yiyecek içecek ulaşım haberleşme sıkıntısı çektiği" şeklindeki yoruma cevap yazmak istedim sadece ama konu uzadı... |