16-11-2006, 12:47 PM
|
| Arkasokaklı | | Giriş: Jan 2006
| |
Alıntı:
ela_17 tarafından gönderildi
valla sıktı bu laiklik konusu ya istanbulda bi sahilde benim tek başıma rahat rahat yürümeye hakkım yokmu?(içkiciler saolsun) ayrıca park sahil gibi halka açık alanlarda içki içilmesi yasak ama bunu takan yok! içki içcek başka yermi yok?? müslüman bir ülkede yaşıyoruz kendimize ait değerlerin sokak v.b ismi yapılmasında ne var? eğer bülent ecevitin ismi bi sokağa isim yapılacaksa erdoğanınkide yapılsın o zaman! mehmet akif bizim istiklal marşımızın yazarı omun adının verilmesi kadar doğal ne olabilirki üç sıra önünde oturan öğrenciyi bilemem ama görevi coğrafya öğretmenllii olan birirnin derste darwin saçmalıklarını deilde coğrafya bilgilerini anlatması gerekmezmii? peki bende sana soruyorum, laiklik adı altında (ki bence m.kemalin bahsettiği laiklik bu deil olamazda zaten) sırf başörtülü diye okuma hakları ellerinden alınan,mahkemelerde savunması alınmayan,hastanelerde tedavisi yapılmayan hatta bazılarının arabistana göndermeye çalıştıı insanların laik bi ülkede yaşamaya hakkkı yokmu yada sırf oruç tutuyo die hakarete uğrayan insanlar..yada namaz kılıo die bazı yerlere alınmayanlar.. bunlardanda haberin vardır umarım.. laiklik: din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması,devletin vatandaşının ibadet özgürlüğünü ayrımcılık yapmadan güvence altına alması.. benim bildiğim laiklik tanımı bu yanlışım varsa düselt istanbul'da bir sahilde ya da herhangi bir yerde senin ne kadar tek başına rahat rahat yürümeye hakkın var ise, insanların da denize karşı KİMSEYE RAHATSIZLIK VERMEDEN içmeye o kadar hakkı var... (ama kanun böyle demiyorsa uyacağız)
konu bizim değerlerimizin sokaklara isim yapılması ise pek ala bu herhangi bir Türk büyüğünün, Türkiye için birşeyler yapmış insanların ya da inanç değerlerimizin yansıması olabilir... Buradaki olay karar mekanizmasının niyetidir... ben art niyet görüyorum....
diğer konuyuda şöyle açıklayayım tabiki baş örtüsü takan insanların okumaya tedavi görmeye bu ülkede yaşayan diğer insanlarla aynı vatandaşlık haklarına sahip olmaya hakları vardır. Ancak parkta içki içmek kanunlara aykırı ise ve sen bu kanunun uygulanmasını istiyorsan bu tür kanunlarada aynı oranda itimat etmen gerekir...(kanunlar ne diyorsa uyacaklar)
sonuç olarak bunu hiç birimiz yapmıyoruz.. işimize gelen kanunlara ok işimize gelmeyen kanunlara ise atıp tutuyoruz... bir paragraf üstte bende az önce aynısını yaptım mesela...
önemli olan bilinçli hoş görüdür.... başka insanların özgürlüğünün başladığı noktada kendini frenlemeyi bilmektir...
laiklik halkın dini duygularının istismar edilerek onların art niyetli kişiler tarafından kendi ya da belli bir sınıfın çıkarları doğrultusunda yönlendirildiğini gören Atatürk' ün bunu önleme çabası ile oluşan inkilaptır...
özü bundan ibarettir...
hiç bir yere çekilmemeli öküz altında buza aranmamalıdır...
saygılarrrrrrr.... |