Yalnız Mesajı Göster
Eski 27-05-2006, 03:39 PM
Lapaci kullanıcısının avatarı
Lapaci Lapaci Çevrimdışı
Arkasokaklı

Giriş: Jul 2005
Lapaci has much to be proud ofLapaci has much to be proud ofLapaci has much to be proud ofLapaci has much to be proud ofLapaci has much to be proud ofLapaci has much to be proud ofLapaci has much to be proud ofLapaci has much to be proud ofLapaci has much to be proud ofLapaci has much to be proud of
Dikkat Bir Baba Hindi Nasıl Doğdu

Türk futbol sahalarının ilk Amigosu Seha Erge’yi tanıtmak istiyoruz. Bırakın genç kuşakları yaşı 40’ın altında olan orta yaş kuşaklar bile onu tanımazlar. Ancak öyle sanıyoruz ki ismini hemen herkes duymuştur. Asıl adı Seha olmasına karşın tribünler ona “Bir baba hindi Süha” ya da kısaca “Süha Baba” diye hitap ederdi. Baba Seha Türk futbol sahalarında görülen Fenerbahçe’nin ilk tribün amigosudur. Onunla Şükrü Saracoğlu’nda ki Fenerium Mağazası’nın kafesinde keyifli bir söyleşi yapmıştık 2003 yılında. Bir sene sonra 2004 yılında aramızdan ayrıldı. Şimdi o röpörtajı yayınlıyoruz. Çünkü bugünlerde çok manidar...

Seha Baba sizin Türk sporuna mal olmuş tezahüratlar yarattığınız da biliniyor. Bunların en ünlüsü “Bir Baba Hindi” sloganıdır. Bu nasıl oluştu?
O şöyle bir şey oldu. Ben 1939 – 40’da İstanbul Erkek Lisesi’nde izciydim. Oymak beyi, Ankara’ya gittik. Ankara Lisesi’nde kalacaktık Kız Lisesi’nde mi Erkek Lisesi’nde mi ne... Bu bir halk tevatürü aşağı yukarı, hani içinden gelir ya...Bir çokları da öyle konuşurlar. Öğlen yemeğinde hindi geldi. Ne yemek var hocam? “Hindi ve pilav.” “Bir baba hindi” dedim. Baktım bizim arkadaşlar “Heey de yallah” dediler. Arkasından o çorap söküğü gibi geldi. Pilavla zerde heey de yallah ; kaşıkta da nerde heeey de yallah... Biz bunu kaptık maçlara adapte ettik.

1939 – 40’larda mı?
Evet 1939 – 40’da maçlara adapte ettik.

O zaman ki kelimeler ne idi?
Yine aynı, en sonunda da gidiyoruz billah heeey de yallah, nereye de billah, heey de yallah şampiyonluğa billah heey de yallah ya da Galatasaray’a billah heeey de yallah... Hala Anadolu’da çekiyorlar Baba Hindi’yi. Ben Harbiye Marşı’nı Fenerbahçe’ye adapte ettim tutmadı. (Burada gür bir ses tonuyla onu da söylemeye başlıyor.) Gündüz’üyle Osman’ıyla gelseler dahi, Fırtına ve Bora sükun bulacak, Gündüz Cihat’a selam duracak, sana yıldırımlar sana yıldırımlar selam duracak. Ben bunu adapte etmiştim.
imza

27 Temmuzda gördüm seni
Durur muyum? Hemen fotoladım seni
O günden beri deli ettin beni
Nerdesin ulan ''çılgın kase''
Lapaci kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Alıntı Yaparak Cevapla