Yalnız Mesajı Göster
Eski 12-09-2005, 12:41 PM
m.kidd kullanıcısının avatarı
m.kidd m.kidd Çevrimdışı
" Admin "

Giriş: Jul 2005
m.kidd İtibar düzeyini kapadı
Utangaç Fenerbahçe umuda uçtu

Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi E Grubu'nun ilk maçında AC Milan ile karşılaşmak üzere İtalya'ya gitti.

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan özel bir uçakla İtalya'ya giden Fenerbahçe kafilesinde futbolcuların tamamı yer aldı.

Hakan Bilal Kutlualp dışındaki tüm yöneticilerin de bulunduğu 116 kişilik kafilede ayrıca, Gaziantepspor Kulübü Başkanı Celal Doğan ile eski yöneticilerden Hamdi Akın da var.

Fenerbahçe, AC Milan maçıyla Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki 19'uncu karşılaşmasına çıkacak.

Üç kez katıldığı turnuvada bugüne dek 18 maç yapan sarı-lacivertli takım 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 12 mağlubiyet aldı. Rakip filelere 16 gol atan sarı-lacivertli ekip, kalesinde 31 gol gördü.

FB'nin inancı tam

Fenerbahçe kalecisi Volkan, AC Milan maçını kazanacaklarına inandığını söyledi.

İyi mücadele edildiği ve iyi konsantre olunduğu sürece yenilmeyecek bir takımın bulunmadığını söyleyen Volkan, ''bizim kalitemiz belli, Avrupa'da isim yapmış oyuncularımız var. İyi konsantre olursak iyi bir sonuç alabiliriz'' dedi.

Kaleci Volkan, ''gol yememeye çalışacağım. Gol yemezsem zaten bir puan
alırız, gol de atarsak üç puan alıp, mutlu bir şekilde döneriz'' diye konuştu.

Bu sene grubun en tehlikeli takımlarından biri olduklarını söyleyen futbolculardan Serkan da, 'ikinci tura çıkacağımıza inanıyorum. Takımda havamız iyi, oradan iyi bir skorla dönecek güçteyiz. Oradan bizim için iyi olacak puan ve puanlarla döneceğimize inanıyorum'' ifadesini kullandı.

Selçuk ise Avrupa'daki ilk adımlarını atacaklarını kaydederek, ''inşallah yenilmeden geliriz. Üç puan alırsak çok başarılı oluruz, alamasak da yenilmeden gelmeliyiz. Oradan puan almak grupta bizim için artı olacaktır" dedi.

Zafer Biryol da bu maçta oynamak istediğini ancak sakatlığı nedeniyle forma giyemeyeceğini söyledi. Biryol, ''buradan alınacak galibiyet hem Türk futbolunu, hem de takımımızı ayağa kaldıracaktır. AC Milan'ı gözümüzde fazla büyütmemiz gerekir. Zor bir maç ama takımda herkes puan alınacağına inanıyor'' diye konuştu.

İstanbul'da Liverpool'da yenilmişti

Fenerbahçe Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Milan, PSV Eindhoven ve Schalke 04 ile E Grubu'nda mücadele edecek.

Geçtiğimiz sezon İstanbul'da oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde Liverpool'a penaltıda kaybeden Milan, Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en büyük kupasını altı kez müzesine götürdü.

113'üncü maç

Yarın deplasmanda İtalya'nın AC Milan takımıyla gruptaki ilk mücadelesini yapacak olan Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 113'üncü maçına, rakip sahalardaki ise 58'inci maçına çıkacak.

Sarı-lacivertli ekip bugüne dek yaptığı 112 maçta 34 galibiyet, 15 beraberlik ve 63 yenilgi aldı. Rakip fileleri 118 kez havalandıran sarı-lacivertliler, kalesinde 198 gol gördü.

Dış sahalarda yaptığı 57 karşılaşmada sadece 9 galibiyet elde eden sarı-lacivertli ekip, 8 beraberlik alıp, 40 maçta da yenildi.

Deplasmanda rakiplerine 49 gol atan Fenerbahçe, kalesinde 137 gol gördü.

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında deplasmandaki son galibiyetini geçtiğimiz sezon mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi'nde Sparta Prag karşısında elde etti:

Fenerbahçe'nin deplasmanda kazandığı dokuz maçta aldığı sonuçlar şöyle:

UEFA Kupası:
1. Guimares-Fenerbahçe: 2 - 3 (1990-1. tur)
2. Turan-Fenerbahçe: 0 - 2 (1994-Ön eleme)
3. P. Tirani-Fenerbahçe: 0 - 4 (1995-Ön eleme)

Şampiyonlar Ligi:
4. M. United-Fenerbahçe: 0 - 1 (1996-Grup maçı)
5. Sparta Prag-Fenerbahçe: 0 - 1 (2004-Grup maçı)

Şampiyonlar Ligi Ön Eleme:
6. M. Tel Aviv-Fenerbahçe: 0 - 1 (1996)

Şampiyon Kulüpler Kupası:
7. Csepel-Fenerbahçe: 2 - 3 (1959-1. tur)
8. Juenesse-Fenerbahçe: 2 - 3 (1974-1. tur)
9. Bordeaux-Fenerbahçe: 2 - 3 (1985-1. tur)
imza

" Sevinmek İçin Sevmedik "

Yağmurlu bir günde görmüştüm seni.
Üstünde çubuklu formalar vardı
Bir anda vuruldum aşık oldum ben
Hayatın anlamı Siyah beyazdı...

Ölümle Yaşamı Ayıran çizgi
Siyahla beyazı ayıramaz ki...
Her yolun sonunda ölüm olsa da
Sevenleri kimse ayıramaz ki...

m.kidd kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Alıntı Yaparak Cevapla