Devam devam devaaaaaaammmmmm
dendi,
E devam edelim o zaman.
Daha önceki yazdıklarım,sistemin temelini anlatmaya yönelikti.Hızlı bir şekilde temellerini attığımız ve artık "cidden" merak edilen sistemin nasıl işediğini anlatabilirim.
Hemen kısa bir not daha düşmekte yarar var.Arkadaşlar minik bir formül yazacağım:
Öğrenme isteği x Değişimi kabullenme = Öğretilebilme Katsayısı
Öğretilebilme katsayısı, anlattığım sistemde başarıyı yakalamayı gösteriyor.Önceki yazılar da dahil olmak üzere bu yazıyı okuyan arkadaşların öğrenme katsayılarının çok yüksek olduğundan eminim.İş, diğer değişkende bitiyor.Birçok kimseye bu sistemi anlattığımı söylemiştim ancak bu birçok kimseden birçoğu, değişimi kabullenemediği için bu sistemde başarıyı yakalayamamıştır.Kabullenmek derken,size zorla birşeyleri yapmanız gerektiğinden bahsetmiyorum pek tabii ki.Sadece öğrendiğiniz bu sistemi, hemen hayata geçirmenizi şiddetle arzu ediyorum.Eğer ikna olacaksanız,bu sistemi öğrendiğim ilk günden itibaren, güç bela yürüttüğüm öğrenim ve hafıza tutma yöntemimi hemen bir yana bıraktım,değişimi kabullendim ve bu sistem sayesinde "kesin uzadı" dediğim okulumu, uzatmadan bitirebildim.İnanın,sınavlarda sanki bulmaca çözüyormuşum gibiydi.Bu sistemin işinize fazlasıyla yarayacağını bir kenara atmayın ve azmedin.
Neyse sistemi anlatacak olursam (nihayet! )
Sayıların beyinde hiçbir anlam ifade etmediğini söylemiştim.Bu sistem aracılığıyla sayıları bizim için anlamlı kılacak şifrelere ve bu şifreler yardımıyla da kelimelere ulaşacağız.
0 ile 9 arasındaki 10 rakama çeşitli harfler vereceğiz.Bazı rakamların birden fazla harfi bir arada tuttuğuna şahit olacaksınız.Bunun nedeni de bazı harflerin birbiriyle fonetik bir dil oluşturmasıdır.Daha açık bir ifade ile aynı dişsil sese sahip olmasıdır.Çok kafanızı karıştırmadan listeyi oluşturayım.
1) T,D
2) N
3) M
4) R
5) L
6) Ç,Ş,J
7) K
8) F,V
9) P,B
0) S,Z
Gördüğünüz üzere 16 "sihirli" sessiz harf yazıldı.Bunların dışındaki sessiz harflerin ve tüm sesli harflerin bir karşılığı yok.Yani diğer 13 harf, joker harfler
1,6,8,9,0 rakamlarında birden fazla harfin olduğunu gördünüz.Şimdi arkadaşlar,bir aynanın karşına geçin ve bu 5 sayının karşılığındaki harfleri kendi grupları içinde söyleyin.(Örneğin, 1- T,D 6-Ç,Ş,J ....vs) Gördüğünüz gibi bu sayılardaki harflerin kardeşlerinin neden olduğunu anladınız artık.Alternatif harfler, aynı dudak yapısıyla ve dişsil bir ses çıkardığı için birbirinin yanından ayrılmıyorlar)
Bu sistemde, ezbere dayalı TEK ve BİRİCİK şey, yazmış olduğum 16 sessiz harfin hangi sayıya geldiğini öğrenmek olacaktır.Bunun dışında hiçbir şekilde ezbere dayalı(kısa vadede hatırlamaya yönelik) bir yöntem olmayacağını sevinerek sizlerle paylaşmak istiyorum.
Rakamların karşılığına gelecek sayılarla şimdi ufak örnekler oluşturalım.Örnek ismi de bu foruma katılan ve beni dinleyen ilk arkadaşın isminden oluşturalım.
Hadi başlayalım:
karmelo isimli arkadaşın sayısal değeri nedir acaba? Hemen şifreleyelim:
- K harfi hangi rakama denk geliyordu? "7" diyenler bildiler.
- A harfi ! Hiçbir sesli harfin değeri yoktuuuuuu. Hatırlayın.
- R harfi, "4" rakamı
- M harfi, "3" rakamı
- E harfi.Sesli harf,hiç şansı yok

- L harfi, "5" rakamı
- 0 harfi , sizce? Tabiki değeri yok.
Hımmm peki ortaya nasıl bir sayı çıktı?
7435= Karmelo
Şimdi aranızda Karmelo'yu 7435 gibi bir sayı haline getirmek çok anlamsız diyenler olabilir.Sabırsız olmayın.Olaya tersten bakın, 7435 sayısı size bir anlam ifade etmiyor, ama şifresini çözünce ortaya "Karmelo" çıkıyor
Mesela son dört hanesi 7435 olan bir telefon numarasında sayı yerine Karmelo diyebiliriz.Bu arada Karmelo'nun anlamını bilmiyorum ne yazık ki.Ama ortaya daha aşina bir isim ya da nesne çıkmasını sağlayabilirsiniz.Mesela "Kurumalı" fiilini kullanabilirsiniz ya da bu sisteme uyacak şekilde sizin için anlam ifade eden kelimeler oluşturabilirsiniz.
Bu sistemde hangi harfle başladığınızın bir önemi yok.Örneğin "Hatay" kelimesinin sayısal değeri yalnızca "1" dir.Sistem dışında kalan diğer sessiz harflerin olması ya da bu harflerin başa sona gelmesi sorun yaratmaz.
Forumda yazan (karmelo hariç) arkadaşların kendi isimlerinin sayısal değerini yazmalarını rica ediyorum.
Devam devam (hatta) devammmmmmmmm dediniz.Lütfen anlattıklarımı uygulayın.Sisteme daha yeni girdik ve sizden, ezberleyeceğiniz ve bunun için zaman harcayacağınız ÇOK DEĞERLİ BİRKAÇ DAKİKANIZIN" olacağından herhangi bir şüphe duymuyorum.
Devamı gelecek pek tabii ki

Görüşmek üzere...