Yalnız Mesajı Göster
Eski 19-01-2006, 04:00 AM
Dabade Dabade Çevrimdışı
Yeni Üye

Giriş: Jan 2006
Dabade will become famous soon enoughDabade will become famous soon enough
Tekrar Merhaba,,,
Öncelikle yazının devamını bekleyen sevgili "karmelo", "tuchE", "metluca" ve "frodo" ya en içten ve samimi dileklerimle teşekkür etmek istiyorum.Anlattıklarım, her insan için uygun olan ve başarısı kesinleşmiş bir sistemin başlangıcıydı.Bu sistemi öğrendiğim günden bu yana sayısını hatırlamadığım kadar çok insana anlatmaya çalıştım ama sadece iki kişinin dikkatini çekebildim.Bilginin, herşeyden çok daha değerli olduğu ve bilginin güç kabul edildiği bir çağda, yeni bir şey öğrenmeye karşı ayaklarını direyen insanların varlığı tüm hevesini yıktı.
Bazıları bu sistemin beyni daha çok yormaktan başka bir işe yaramadığını iddia etti bazıları ise unutmanın yaşamak için öneminden dem vurdu.Halbuki edebiyat yapmadım kimseye.Acıları unutmamak ya da unutmamaya çalışmak !!!kimilerine manasız geldi.(Acılarla ve unutulma dereceleriyle işim yok ki benim)Belli ki farklı frekanslardaki insanlara ulaşmaya çalıştım.Anlattıklarımı sadece ben dinledim.
(Şimdi içinizden ne çok acı çekmişsin sen de yahu diyenler olabilir )
Neyse, bu sistemin her insan için geçerli olduğunu iddia etmek hafif kalır.Gerçek olan şeylerin iddia edilmeye gereği yoktur zati.Kimileri solak insanların çok daha başarılı olduğunu düşünür.Kısmen doğrudur.Biraz daha açıklayacak olursak, annesi de solak olan solak çocuklar, bir önceki yazıda belirttiğim iki ayrı lobun ayrı faaliyetlerini birbirlerinin yerine üstlenebilir.Daha açıkça bir ifade ile sol lobun yaptığını sağ lob ya da tam tersi işlev böyle insanlar için mümkündür.Annesi sağ elini kullanan solak insanların ise lob işlevleri bir önceki yazıda yazıldığı gibidir.
Sanırım konuyu biraz dağıttım.
Arkadaşlar,,,
Beyin, her halukarda manasız şeyleri kendi için bir mana kazandırma çabası içindedir.Uzun maddelerin olduğu bir listede,her maddenin baş harflerinden bize birşey ifade eden kelimeler türetmeye çalışırız(akroştij gibi) Ya da okuduğumuz bir yazıda bizim için mana ifade eden sayılar,isimler,olaylar,mekanlar, anlatılan şeyleri daha kısa sürede ve kalıcı bir şekilde beynimizde yer etmesini sağlar.
Size anlatacağım sistemin ismi, HAFIZA ÇİVİLERİ yöntemidir.Kalıcı hafızayı oluşturma konusu içinde birçok farklı metod vardır ancak ben, en esnek sistem olarak hafıza çivilerini tercih ediyorum.
Şimdi sistemi anlatmaya başlayabilirim:
Öncelikle kısa bir test yapalım.Yazıyı okuduktan sonra yazılanları hayal etmeye çalışın.(ister gözü kapalı,ister açık.Ben, ilk planda gözünüzü kapayarak hayal kurmanızı tavsiye ediyorum.)Bir adet limon düşünün, bir bıçakla ortadan ikiye kesin.Bıçağın soğukluğunu ve limonun kabuğunu ellerinizde hissedin.Limonu ikiye böldünüz ye limon suyu elinizi yapış yapış bir hale getirdi.Sonra kestiğiniz limonun yarısını ağzınıza sıkın.O ekşi tadı hissetmeye çalışın.
Şimdi gözlerinizi açın.Eğer ağzınız buruşmamış, gözlerinizi gerçek bir limon yemiş gibi sıkmamışsanız, bir kere daha deneyin.Hayal ederek gerçek bir limon yemiş gibi davrananlar başarılı oldular.Düşünsenize aç olduğunuz zaman nasıl ağzınız sulanıyor.(Limonda başarılı olamayanlar, aç oldukları zaman en sevdikleri yemekleri gözünün önüne getirsinler,ağzı sulananlar başarılı oldular)
Bu minik testteki amaç, akli gözünüzle olayların tüm detaylarını yakalamaya çalışmak için beyni uyarmaktan ibaret.
Arkadaşlar sanırım gene asıl meseleye gelemeden ben yazıyı fazlasıyla uzattım.
Arkası yarın yapalım,yapmadan önce de biraz heyecan yaratalım.
MASA diyince aklınıza M,A,S,A harfleri gelmedi pek tabii ki Tahta,çelik,paslı,minik,kırmızı,mavi.....(ya da kendi masanız) bir masa geldi aklınıza değil mi? Bu neyin göstergesidir?
BEYİN FOTOĞRAFLARLA DÜŞÜNÜR.
Peki 14 diyince aklınıza ne geldi.1,4 ya da tek başına 14 beyin için hiçbir mana ifade etmez(burası önemli, eğer uğurlu sayınız 14 ise ya da doğum gününüz ayın 14 üncü günü ise ya da buna benzer şeylerse sizin için bir mana ifade edebilir.)
Sistem tam da bu nokta da başlıyor.Manasız sayılar, bir mana kazanacak.Unutulmak istenmeyen işlerde çoğu kez bu sayılar, size tahmin edemeyeceğiniz kadar yardımcı olacak..

Not: Bu arada karizma puanınım baya bi yükselmiş.(Umarım kötü bişey değildir )

En kısa zamanda devamını paylaşmak dileğiyle.
Sevgiyle kalın...
Alıntı Yaparak Cevapla